Onze
Routes

Ongeëvenaarde culinaire ontdekkingen, dat staat je te wachten. Maar elke ‘De Bockenryders’-route is eigenlijk een totaalbeleving die verder gaat dan uitsluitend ‘eten’: het is een reis doorheen pittoreske landschappen en de nog sterk voelbare geschiedenis. Limburg heeft talloze verhalen te vertellen, nu is het perfecte moment om te luisteren. En om te proeven, da’s vanzelfsprekend.
Created with Lunacy
01

Bockenryders route

De Bockenryders route is het toneel van véél van de Limburgse volksverhalen met een crimineel tintje.

02

Wijnroute

De pittoreske binnenwegen en het kleurenspel van afwisselend groen zijn reden genoeg om direct je Fiat 500 te boeken, maar dan slaan we het beste nog over: de lekkerste Limburgse wijnen.

03

Maasroute

De Maasroute – die zich uitstrekt van Kessenich tot Smeermaas – dompelt je onder in het rijke verleden van de Maasvallei.

04

Streekproducten route

Tegen een achtergrond van brede valleien, afwisselend groen én de iconische fruitboomgaarden doen onze streekproducten iedereen versteld staan. Tijdens deze route maak je kennis met de hartelijke culinaire geest van Limburg.

05

Mijnroute

De Mijnroute biedt een inkijk in een bewogen mijngeschiedenis, dat een smeltkroes aan culturen naar Limburg lokte. Je picknickmand verorberen vlakbij de vredige Zuid-Willemsvaart is een heuse traktatie.

Created with Lunacy

Hoe werkt het?

Lokale inwoner of toerist, collega’s tijdens teambuildings of een bende vrienden of familie: wie voorbij het populaire imago van Limburg kijkt, vindt een veelzijdige provincie boordevol onwaarschijnlijk leuke plekjes die zich niet zomaar in één route laten vangen. Daarom bedachten we er vijf. Het metershoge Mariabeeld op de Hesselsberg in Zutendaal zegent iedere Fiat 500 bij vertrek. Stap in en ontdek de roadmap die de talloze bezienswaardigheden oplijst. Onderweg kan je aan de ‘Instagram-hotspots’ foto’s nemen en deze delen op sociale media. Wie goed kijkt, vindt op elke locatie ook een QR-code die naar fascinerende verhalen leidt. Je hoeft geen saaie tour te verwachten waar in razendsnel tempo jaartallen op je af worden gevuurd. Maar het enthousiasme van de verteller verraadt wél steeds de magie van de plek waar je staat. En dat is nu precies waar deze routes voor staan: de magie van De Bockenryders.

Sterrenchef Danny Vanderhoven kroont zichzelf tot competente chef

Dus hij haalt tonnen inspiratie uit de Bockboeken. Hij combineert lokale ingrediënten met z’n innovatieve culinaire ideeën en verwerkt deze tot hoogstaande Limburgse gerechten die minstens even goed smaken dan ruim 250 jaar geleden. Gelegen in de olijfgaard in Limburg beleef je een intieme en onvergetelijke fine dining ervaring. Kortom, De Bockenryders is er voor iedereen die houdt van een eerlijke keuken met topproducten.

Contacteer ons

Heb je vragen of wil je meer weten over een onvergetelijke
De Bockenryders-ervaring?
Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Contact