Praktische
informatie

De geschiedenis van De Bockenryders geniet nog steeds een grote aantrekkingskracht en er valt genoeg te beleven in de idyllische omgeving van Limburg. Deze schat aan folklore en culinaire rijkdommen vormt het succesrecept voor De Bockenryders.
Created with Lunacy
Overzicht

Ga op pad met de Bockenryders

Veelgestelde vragen

De belangrijkste zaken opgelijst

Dankzij De Bockenryders beleeft iedereen een speelse rondrit door de tijd dwars door het Limburgse culinaire landschap. Om deze ervaring te maximaliseren geven we nog een aantal praktische zaken mee over:

Eén Fiat 500 biedt plaats aan 3 volwassenen of 2 volwassenen met 2 kinderen.
De voertuigen worden voor je vertrek volgetankt. We vragen je vriendelijk om je Fiat 500 opnieuw vol te tanken vooraleer je ‘m inlevert. De vertrekplaats van iedere route is: Heiwyckstraat 4 in 3620 Lanaken.

Iedere Fiat 500 ontvangt een smartphone met daarop de vooringestelde routes maar ook een illustratieve folder en papieren roadmap.

Iedere deelnemer ontvangt een De Bockenryders-paspoort. Bij elke route die je aflegt, krijg je een stempel in dat paspoort. Wie elke route afrondt, kroont zich tot een rasechte Limburger én een echte Bockenryder!

De Bockenryders-beleving bezorgt een uniek avontuur aan elke deelnemer. Deze ervaring is dus ook toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit.

De Bockenryders waren rebellen die deden waar ze zin in hadden. Jij kan dat ook! Je kiest er zelf voor of je de routes binnen een halve dag of een volledige dag aflegt. Wil je een route op maat voor bijvoorbeeld een event of teambuilding of wil je enkel een Fiat 500 huren voor een huwelijk? De wereld van De Bockenryders ligt aan je voeten!

Ook de culinaire verwennerijen zijn aanpasbaar. Meer zin om te picknicken met het gezin dan een bezoekje aan een brouwerij? Zegt fine dining je helemaal niets maar ben je wel heel nieuwsgierig naar de geschiedenis van De Bockenryders? Of wil je graag eens dwars door Limburg cruisen met een oldtimer Fiat? Beschrijf ons je wensen want werkelijk alles is mogelijk bij De Bockenryders! Contacteer ons.

Verhuur Fiat 500

  • Een hele dag – 10.00 uur – 18.00 uur: € 220,00
  • Een halve dag (voormiddag) – 09.00 uur – 13.00 uur: € 135,00
  • Een halve dag (namiddag) – 14.00 uur – 18.00 uur: € 165,00

Picknickmand met streekproducten: € 40,00
Fine Dining Experience (4-gangen, excl. drank): € 80,00

De Bockenryders is de perfecte uitstap voor actieve gezinnen, een bende familie & vrienden, avonturiers en culturele meerwaardezoekers die op zoek gaan naar een unieke, interactieve manier om Limburg te verkennen. Voor smullende Bourgondiërs die houden van een gastronomische ervaring: zowel tijdens de culinaire rit als met een op en top fine dining ervaring achteraf. Ook voor teamevenementen, zoals een avontuurlijk bedrijfsuitje of originele teambuilding, zit je goed met één van onze vijf routes.

Routes

Onze 5 routes

Stap in je Fiat 500 en trek erop uit om één van de vijf uitgestippelde routes te verkennen!

De Bockenryders route is het toneel van véél van de Limburgse volksverhalen met een crimineel tintje. Rijdend door het landschap ontvouwt zich de buitengewone geschiedenis van heksenlijsten & brandstapels in Oud-Rekem en de beruchte Bockenryders in Dilsen-Stokkem en Maaseik. Ontdek of de Bockenryders daadwerkelijk een pact sloegen met de duivel. En ga niet naar huis zonder te genieten van een degustatie van het Bokkereyder-bier.

Reserveer nu

De Maasroute – die zich uitstrekt van Kessenich tot Smeermaas – dompelt je onder in het rijke verleden van de Maasvallei. Rijdend door de prachtige Maasdorpjes raak je doordrongen van de belangrijke rol van de rivier in het Limburgse landschap. Je spot er wisse (wilgentakken) omringd door oude Maasarmen, vervlogen grindgaten en talloze vogelsoorten. Je proeft er heerlijke wijnen en zoveel meer. En dat is precies wat deze route zo indrukwekkend maakt.

Reserveer nu

De Mijnroute biedt een inkijk in een bewogen mijngeschiedenis, dat een smeltkroes aan culturen naar Limburg lokte. Je picknickmand verorberen vlakbij de vredige Zuid-Willemsvaart is een heuse traktatie. Waan je ook tussen de mondaine villa’s van het charmante eiland Tivoli waar de beau monde graag vertoefde en beklim de exacte replica van een boortoren die leidde tot de ontdekking van steenkool in As. Laaf je dorst in het nabijgelegen pittoreske stationnetje: de omgeving is er prachtig.

Reserveer nu

De pittoreske binnenwegen en het kleurenspel van afwisselend groen zijn reden genoeg om direct je Fiat 500 te boeken, maar dan slaan we het beste nog over: de lekkerste Limburgse wijnen. Ga voor gemoedelijke stadssferen naar een urban winery of bezoek een klassieke wijnboerderij die je in gedachten transporteert naar een Frans wijnhuis: leuke wijnweetjes krijgen is altijd een garantie. Wat ook vaststaat is dat je bob vooral geniet van de bijhorende hapjes. En van het gezelschap uiteraard.

Reserveer nu

Tegen een achtergrond van brede valleien, afwisselend groen én de iconische fruitboomgaarden doen onze streekproducten iedereen versteld staan. Tijdens deze route maak je kennis met de hartelijke culinaire geest van Limburg. Als je de geitenboerderij in Riemst inloopt, wordt je overspoeld door de bedwelmende geur van geitenkaas. Maar ook proeverijen bij een forellenkwekerij of een stroopstokerij waar de tijd stil bleef staan, laten je gefascineerd achter. Eén ding is zeker: ervan smullen zal je!

Reserveer nu