De
Bockenryders

Om De Bockenryders op de juiste manier te ontdekken moet je gulzig zijn op elke mogelijke manier! De avontuurlijke De Bockenrders-routes verdienen het om ten volle ervaren en verkend te worden en de culinaire rijkdommen van de Bockenryders laten je ongetwijfeld watertanden. Stap in voor een indrukwekkende en smaakvolle ontdekkingstocht!
Created with Lunacy

Het concept

Ontdek de vijf verschillende De Bockenryders-routes op vier wielen en verken tussendoor verschillende activiteiten, opdrachten en culinaire verwennerijen. Kijk dan verder en beleef de markante legende doorheen Limburg. Uiteindelijk beland je, wanneer je dat wilt, in een sprookjesachtige olijfgaard, waar chef-kok Danny Vanderhoven je smaakpapillen verwent met een fine dining ervaring boordevol Limburgse streekproducten.

De legendarische Bockenryders gaan de geschiedenis in

Reis mee naar de 18de eeuw. Het Limburgse platteland is in de ban van een beruchte bende dieven, rovers en brandstichters die kerken, pastorieën en boerenhoeves plunderen. Of zijn het demonische geesten? Knipper eens met je ogen, want volgens de legende vliegt de bende dwars door de lucht op de rug van een bok.

Created with Lunacy

De volksverhalen spreken nog steeds tot de verbeelding

Zijn de bokkenrijders moordenaars die vechten voor de vrijheid of eerder kruimeldieven die kippen plunderen bij de Herenboeren? Al jaren laat iedereen z’n fantasieën over het populaire volksgeloof de vrije loop. Maar dat deze bende levensgenieters met een rasechte ‘Robin Hood’-status iets afweet van culinaire heerlijkheden is geen geheim.   Onze voorouders experimenteerden er op los met asperges uit Kinrooi, peren uit Haspengouw en forellen uit de Voerstreek. Ze verzamelden hun culinaire bevindingen in de zogenaamde ‘Bockboeken’, die in het begin van de 19de eeuw werden afgenomen door troepen van Napoleon. Gelukkig herontdekte chef-kok Jean-Pierre Delamotte ‘Het grootten Bock ende Boek’ in 2021 in de Bibliothèque nationale de France. Bevriende chef-kok Danny Vanderhoven werd er kinderlijk enthousiast over en besliste om de recepten en het erfgoed van de Bockenryders van onder het stof te halen. De Bockenryders-beleving was geboren!

Fine dining experience

De legendarische Bockenryders gaan de geschiedenis in als vechters voor de vrijheid en echte levensgenieters. Tijdens hun hoogdagen van roven en plunderen verzamelden ze ook een rijkdom aan culinaire recepten. De lokale streekproducten die ze langs hun uitgekiende routes bijeensprokkelden, verzamelden ze in de zogenaamde Bockboeken. De Bockenryders deelden hun recepten en routes met de meest competente chefs van andere clans.

5 unieke routes

Limburg herbergt onwaarschijnlijk veel leuke plekjes die je gewoonweg wil ontdekken. Onderweg geniet je daarbovenop van de ongeëvenaarde culinaire hoogstandjes en de nog sterk voelbare geschiedenis. En dat is nu precies waar De Bockenryders voor staat! Stap in je Fiat 500 en trek erop uit om één van de vijf uitgestippelde routes te verkennen! Onderweg kan je aan de ‘Instagram-hotspots’ foto’s nemen en deze delen op sociale media.

Reserveer nu Lees meer

Bockenryders route

Reserveer nu Lees meer

Streekproducten route

De geheime orde

De Geheime Orde van De Bockenryders spreekt al even erg tot de verbeelding als De Bockenryders zelf. Bestaat ze uit meesterspionnen? Is ze gelinkt aan rampen en complotten? Of benadert ze eerder de culinaire wereld van De Bockenryders? Bij de Geheime Orde komt het geheime verbond van De Bockenryders op spectaculaire wijze tot leven.

Meer info

Wil je graag businesspartner worden?

Wanneer jij de stap zet om De Bockenryders mee te versterken, zitten we graag samen om je wilde ideeën, zotte plannen en concrete meerwaarde te bespreken. Aarzel dus niet om ons te contacteren!

Word ook partner